Vitalis 2018 - stort tack till alla partners, besökare och kollegor!

2 maj 2018

Vitalis 2018 är nu slut för den här gången och vi vill passa på att tacka alla besökare som tittade förbi vår monter under mässans gång. Det är mycket som händer inom eHälsobranschen och vi är stolta över våra samarbeten med kunder och partners som alla strävar efter att erbjuda bästa möjliga lösningar för vårdtagares unikas behov. Tillsammans kan vi erbjuda digitala verktyg för en mer tillgänglig vård.  

Om du var en av alla dem som talade med oss under Vitalis och som nu är mer nyfiken på vad Webdoc eller Det digitala Vårdrummet skulle kunna innebära för din verksamhet så är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss på mail info@evimeria.se eller tel. nr +46 (0) 31 718 14 00. Fler bilder från mässan och från vår monter ser du här nedanför.

Produktpresentation: Det digitala Vårdrummet

24 april 2018

Vårdrummet är en digital kommunikationsplattform för vårdgivare som vill minska administrationen och öppna upp nya digitala kommunikationsvägar till sina patienter. 

Tack vare journalsystemets sömlösa integration kan både vårdgivare och patient dessutom få tillgång till nya tjänster. Integrationslösningarna kan enkelt överblickas och hanteras via SMS-notiser från vårdgivaren och/eller vårdgivarens hemsida. 

Hela plattformen och dess funktionalitet är uppbyggd för den aktuella vårdgivarens processer. För att garantera hög säkerhet och integritet så autentiserar Vårdrummet alltid säkert med hjälp av SITHs & mobilt BankID. Tjänsten är också framtagen för att stötta både fysisk och virtuell verksamhet.

Vårdrummet kan idag erbjuda följande moduler:

Videobesök

Att starta ett videosamtal med en patient har aldrig varit enklare. Öppna patienten i journalsystemet och starta sedan videosamtalet med två enkla klick. Patienten kan ansluta via dator, surfplatta och telefon direkt från vårdgivarens hemsida eller via utskickat påminnelse-SMS. 

I samband med bland annat återbesök via video kan du enkelt dela med dig av din skärm för att gemensamt med din patient gå igenom exempelvis provresultat.

 

Webtidbok

Vårdrummet erbjuder en webtidbok med stora möjligheter. Du kan publicera en publik webtidbok direkt på din hemsida där utvalda tider visas upp baserat på det regelverk du själv bygger upp. Webtidboken kan även hantera alla era ombokningar automatiskt. För att styra vilka patienter som ska kunna komma åt att boka återbesökstider kan ni antingen skicka ut koder eller låta patienten logga in via BankID.

Webblanketter

En hälsodeklaration behöver inte längre innebära ett tidsödande moment. Via Vårdrummet är det tvärtom enkelt att koppla samman en digital version av hälsodeklarationen direkt med journalsystemet.

Skapa en dynamisk blankett, skicka ut en länk i påminnelse-SMS:et inför besöket. När patienten klickar på länken får de logga in med mobilt BankID och fylla i informationen. Sedan skickas den direkt in i journalsystemet på förvald dokumenttyp och rätt patient.

Meddelande

Vi kan erbjuda en säker möjlighet för både patient och vårdgivare att kommunicera via funktionen meddelande. Detta innebär att både vårdgivare och patient kan känna sig trygga med att rätt personer läser informationen och innebär att de nya GDPR-direktiven efterlevs. Kontakta info@evimeria.se för mer information.

Apptix ASA förvärvar samtliga aktier i Evimeria EMR AB

20 april 2018

Läs mer här!

Träffa oss på Vitalis 2018

20 april 2018

Evimeria medverkar på Vitalis, eHälsomässan som går av stapeln 24-26 april på Svenska Mässan i Göteborg. Tillsammans med 4500 branschkollegor och experter inom eHälsa kommer vi att mingla runt bland besökarna och finnas tillgängliga för alla som vill veta mer om Webdoc, Vårdrummet eller andra av våra tjänster.  

Ta chansen att få en tydligare bild av de många fördelarna med ett digitalt journalsystem och skalbara lösningar. Du hittar oss i monter B00:01 som ligger precis vid ingången till stora mässhallen. Vi är på plats under mässans samtliga dagar. Besök gärna vår Facebook-sida för mer information.Välkommen!


Capio Sverige tecknar ramavtal kring Webdoc

Capio Sverige har tecknat ett ramavtal med Evimeria kring journalsystemet Webdoc.  Först ut att avropa Webdoc är Capios specialistkliniker i Skåne och Capios 
primärvårdskliniker i Västra Götalandsregionen. 

Sedan tidigare använder Capio GO, Globen Ögonklinik och Capio Läkarhus journalsystemet Webdoc för sina verksamheter. Även delar av Capio Rehab använder idag Webdoc, och nu följer alltså ytterligare kliniker i samma fotspår.  

– I vår behovsanalys ingår möjligheten att kunna vara med och ta aktiv del i journalsystemets utveckling. Det har även varit viktigt att hitta en leverantör som jobbar såväl innovativt som med stor lyhördhet för verksamhetens behov. Utvärderingen har visat att Webdoc tillgodoser dessa krav. Vi ser fram emot att få en modernare lösning som möjliggör utveckling och digitalisering i de verksamheter som berörs, konstaterar Victoria Bohlin, CIO för Capio Group.  

Även Evimerias VD Jesper Jannerberg ser det kundnära och flexibla arbetssättet som  betydelsefullt i  samarbetet med Capio Sverige: 

– Webdoc har alltid utvecklats i nära samarbete med vården, det är en mycket central del för oss. Vidare tror jag att Capio värdesätter vår lyhördhet och vilja att tillsammans med olika parter hitta en optimal lösning, säger han och tillägger att avtalet även innebär flera fördelar för Evimeria som leverantör: 

– Att Evimeria tecknar avtal med Capio är viktigt ur två perspektiv. Naturligtvis rent ekonomiskt, det en stor och betydelsefull affär för oss. Men lika viktigt är det att en aktör som Capio väljer Webdoc och Evimeria som samarbetspartner. Självklart skapar
denna typ av affär nya möjligheter för oss. Det ställer också krav på oss som leverantör och hjälper oss att hela tiden förbättra och förfina leveransen.